WordPress-nettisivujen hoito-ohjeet

WordPressin sisällönhallintajärjestelmä on ottanut verkkosivualustojen markkinajohtajan aseman, ja kyseinen julkaisujärjestelmä on todella yleinen. Harmittavan moni WordPress-sivusto jää kuitenkin hyvän hoidon ulkopuolelle.

Mitä tämä tarkoittaa ja mitä siitä seuraa?

 

WordPress-päivitykset – mitä ne on?

WordPressin julkaisujärjestelmä on ohjelmisto, joka kehittyy ja kasvaa nopeaa tahtia. Useimmiten verkkosivustolle tipahtelee päivityksiä tuon tuosta, eli jos nyt ei viikoittain niin vähintään kuukausittain. Nämä päivitykset sisältävät uusia ominaisuuksia, bugien korjauksia ja tietoturva-aukkojen paikkailua.

WordPressin ohjelmiston päivittäminen on tärkeää ensisijaisesti tietoturvan takia. Kun ohjelmistosta bongataan tietoturva-aukkoja, ne tilkitään kuntoon nopealla tahdilla tekemällä muutokset ohjelmistoon ja julkaisemalla uusi ohjelmistoversio. Nämä tietoturvapäivitykset ajetaan yleensä automaattisesti aktiivisiin asennuksiin, mutta tarkastus on aina paikallaan. Automaattinen päivitys ei yleensä toimi, jos WordPress ei ole päivitettynä edelliseen versioon.

Huomioithan, että WordPress-sivustosi menee automaattisesti huoltotilaan päivityksen ajaksi.

Näin päivität WordPressin

WordPressin päivittäminen on helppoa, mutta turhan usein se jää tekemättä ihan huomaamatta. Päivitykset hoituu näin:

  1. ota varmuuskopio sivustostasi ennen päivittämistä
  2. klikkaa “päivitä” hallintapanelista
  3. valmis!

Kun alat päivittämään WP:n ohjelmistoa, näet huomautuksen varmuuskopioiden ottamisesta ennen päivitystä. Kannattaa siis varmistaa että sivustostasi on suhteellisen tuoreet varmuuskopiot kaiken varalle.

Muutoin homma sujuu helposti yhden klikkauksen systeemillä, eikä yleensä komplikaatioita ole tiedossa.

Suurin haaste on kirjautua aika-ajoin hallintapaneliin ja käydä naputtelemassa päivitykset kuntoon.

 

Päivitä myös lisäosat ja teema

Kun WordPress-nettisivujen päivitys on hoidettu, niin lisäksi sivustollasi on mahdollisesti lisäosia sekä teema, jotka myös vaativat päivittämistä. Nämä hoituu vielä helpommin, sen kun klikkaat päivitä-nappia ja odotat hetken.

Homma on todellakin helppoa!

 

Hanki ylläpitäjä nettisivuillesi

Jos olet yrittäjä, jolla on parempaa tai kiinnostavampaa tekemistä kuin säätää firman nettisivuja, niin älä jätä nettisivujasi oman onnensa nojaan. Nettisivuista täytyy pitää huolta, jotta hommat sujuu mahdollisimman mutkattomasti.

Jos yhtään epäilet omaa osaamistasi, muistiasi tai kiinnostustasi, niin hanki suosiolla WordPress päivityspalvelu. Näin sinulla on yksi asia vähemmän mietittävänä ja voit keskittyä oleelliseen.