WordPress julkaisujärjestelmä kotisivujen alustana

Maailman huomattavasti yleisimmin käytetty sisällönhallintajärjestelmä WordPress on suosittu alusta kotisivuille. Nykyään se tarjoaa laajat mahdollisuudet kotisivujen toteutukseen, ja kehitys on vauhdikasta pitäen huolen että kotisivut pysyvät kehityksen kyydissä ja palvelevat pitkään ongelmitta. Tutustutaan hieman WordPressin tuomiin mahdollisuuksiin nettisivujen teossa, sillä se on yksi vahvimmista vaihtoehdoista moneen kotisivuprojektiin.

WordPress on tunnettu käyttäjäystävällisyydestään, sekä monipuolisuudestaan. Pystytettyjen nettisivujen hallinointi on helppoa, kun kyseessä on helppokäyttöisin avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä. Sisällönhallintajärjestelmä, toisin sanoen julkaisujärjestelmä on kotisivujen alustana toimiva ohjelmisto, jonka avulla kotisivujen sisältöä on helppo lisätä ja hallinnoida hallintapanelin kautta. Näin kotisivujen ajan tasalla pitäminen käy ilman koodarin apua! Nykyään lähes poikkeuksetta kotisivut rakennetaan julkaisujärjestelmällä, ja näin ollen kotisivujen sisällön päivittäminen ja lisääminen, sekä esimerkiksi blogin tai uutisten kirjoittaminen on kätevää.

Perustoteutukset WordPressillä hoituu itse ohjelmisto asentamalla, sekä hankkimalla teema, eli ulkoasu, sekä tarvittavat valmiit lisäosat kaikille toiminnoille mitä kotisivuille nyt tarvitaan. Näitä ovat esimerkiksi yhteydenottolomake, kuvagalleria, verkkokauppa sekä paljon muuta. Valmiita ja ilmaisia lisäosia on saatavilla tuhansittain, mutta valinnassa kannattaa varmistua toteutuksen toimivuudesta. Valitsemalla oikeat lisäosat ja teeman voit tehdä WordPress kotisivut helposti vaikka itse. Myös osaavan avun löytäminen on helpointa, sillä käyttäjä- ja kehittäjäkunta on ylivoimaisesti laajempi kuin muilla järjestelmillä.

 

WordPressillä kotisivut helposti
WordPress on osoittautunut ylivoimaisesti käytetyimmäksi julkaisualustaksi.

 

Nettisivujen teko on myös WordPressillä monimuotoinen projekti, mutta avoimen lähdekoodin ohjelmiston ansiosta verkkosivualusta on ilmainen käyttää. Juoksevia kuluja syntyy ainoastaan ylläpidosta, eli webhotellista ja verkko-osoitteesta. Tämä parantaa WordPress sivuston kilpailukykyä entisestään, eikä lisenssimaksut tai kuukausimaksut ole jatkuvana riesana. Nettisivujen toteutuksen hinta on siis kertakulu, joka riippuu paljolti toteutuksen tavasta ja toteuttajasta. Ulkopuolinen apu on usein tarpeen, kunhan varmistaa että sijoitus on onnistunut ja verkkosivut palvelevat tarkoitustaan. Tähän auttaa huolellinen suunnittelu, sekä määrittelemällä konkreettiset tavoitteet kotisivuille homman onnistumisen varmistamiseksi.

Myös yritykselle saa tehtyä helpot kotisivut WordPressillä. Riippumatta yrityksen koosta ja tarpeista, WordPress taipuu lähes kaikkeen tarjoten kustannustehokkaan kotisivutoteutuksen. Nykyään sillä toteutetaan hyvinkin monimuotoisia projekteja, vaikkaikin kaikkein suurimmille sivustototeutuksille on varteenotettavia vaihtoehtoja ja kilpailijoita nettisivujen alustaksi. Pienille ja vähän suuremmille sivustoille se sen sijaan on hyvä valinta ja tutustumisen arvoinen tapaus.