Miten toteuttaa nettikauppa edullisesti

Vaikka verkkokauppa onkin kustannustehokasta ja edullinen kaupankäynnin muoto, laadukas ja toimiva verkkokauppa saattaa silti tuntua alkuinvestointina kalliilta monellekin kauppiaalle. Varsinkin pienen verkkokaupan alkuvaiheessa, kun kaupan toimivuutta testataan ja tunnustellaan markkinoita, nettikauppaan ei ole välttämättä sijoittaa tuhansia euroja. On silti myös olemassa tapoja perustaa verkkokauppa ilmaiseksi tai edullisesti. Näin kauppias pääsee kokeilemaan konseptiaan tositoimissa sen suurempia investointeja.

Jos etsit ilmaista verkkokauppaa, niin vaihtoehdot sopivat vain hyvin rajalliseen määrään tapauksista. Yleensä valmisverkkokaupat tarjoavat pienimmän pakettinsa ilmaiseksi houkuttelutuotteena, mutta tässä on huomioitava muutama seikka. Yleensä tuotemäärä on rajoitettu erittäin pieneksi, jonka takia lisätilan tarve voi tulla nopeastikin eteen. Tämä voi olla houkutteleva vaihtoehto, mutta tilanteessa täytyy myös arvoida mahdollinen laajennuksen tarve verkkokaupalle. Ilmaisen palvelun etsijän täytyy myös muistaa, että nettikaupan joutuu toteuttamaan itse. Tämä on melko helppo toimenpide pienelle verkkokaupalle, mutta aikaa sen rakentaminen joka tapauksessa vaatii.

Verkkokaupan perustaminen voi olla edullista
Verkkokaupassakin on kuluja, mutta sen voi tehdä edullisesti

Edullinen verkkokauppa onkin sitten suhteellisempi käsite, ja mikä tuntuu toiselle halvalta voi olla toiselle kallis. Edullisia verkkokauppoja on tarjolla tee-se-itse valmistoteutuksina, jolloin kauppa täytyy tietenkin rakentaa itse. Tämä on sama konsepti kuin ilmaisen verkkokaupan kohdalla, mutta kuvaan astuu kuukausimaksu ja laajemmat ominaisuudet. On kuitenkin hyvä hieman laskea millaiseksi kulut muodostuvat pitkällä aikavälillä, ja varsinkin jos omalle ajalle olisi parempaakin käyttöä niin kannattaa tarkistaa vaihtoehto jolloin kauppaa ei tarvitse tehdä itse.

Toinen vaihtoehto on yrittää hankkia valmis verkkokauppa edullisesti ulkopuolisen osaajan toimesta. Jos verkkokauppa rakennetaan ilmaisilla ohjelmistoilla (vapaan lähdekoodin ohjelmisto), niin alkukustannukset saattavat olla hieman korkeammat, mutta näin olet vapaa jatkuvista kuukausimaksuista ja kauppa on kokonaan sinun omaisuuttasi. Tarvitset vain verkko-osoitteen ja webhotellin, ja jos ylläpitotoimet sujuu itseltäsi vaivattomasti, niin olet kauppasi on vapaa muista kuluista. Domain ja webhotelli tuo kuluja verkkokaupalle halvimmillaan muutaman kymmentä euroa vuodessa. Tämä vaihtoehto mahdollistaa nettikaupan laajentamisen tulevaisuudessa ainoastaan web-suunnittelijan kuluilla.

Jotta löytäisit parhaan ratkaisun saadaksesi sopuhintaisen ratkaisun verkkokaupallesi, tutustu tarjontaan ja ota pääasiat huomioon; haluatko maksaa jatkuvaa kuukausimaksua palvelusta, vai olisiko verkkokaupan teettäminen kohtuullisen korvauksen pyytävältä ammattilaiselta parempi ratkaisu. Paras ratkaisu löytyy aina tapauskohtaisesti jokaiselle verkkokaupalle, riippuen tilanteestasi ja suunnitelmistasi. Nettikaupan perustaminen edullisesti on kuitenkin mahdollista, kunhan teet ensin selväksi mitä kaupaltasi haluat nyt ja tulevaisuudessa.