Halvat kotisivut voi tulla kalliiksi

Yrityksen kotisivut on nykyään lähes välttämättömyys, ja kysymys usein kuuluukin että mihin hintaan yrityksen kotisivut irtoaa. Tähän on hankala antaa suoraa vastausta, kotisivut suhteessa hintaan on hyvin suhteellinen käsite. Halvat voi olla kalliit ja kalliit voi olla edulliset, riippuen mitä sivuilla tavoitellaan ja lopulta saavutetaan.

Ennen sivuston hinnan pähkäilyä kannattaa miettiä miksi ylipäätään haluaa kotisivut, ja miten niiden tulisi auttaa yritystä esimerkiksi markkinoinnissa ja asiakaspalvelussa. Vastausten täytyy olla konkreettisia ja tarkasti määriteltyjä, jotta kotisivujen suunnittelu ja hinnoittelu helpottuu tuoden paremman mahdollisuuden päästä tavotteisiin ja saada edulliset kotisivut yritykselle. Kun nettisivuprojektille löydetään suunta ja sävelet, on aika miettiä parhaan kotisivualustan valintaa omiin tarpeisiin sopien.

Toimivat kotisivut yritykselle on edulliset
Kotisivujen hintaa ei kannata tuijottaa liikaa. Tärkeintä on toimiva kokonaisuus.

Kustannustehokkaimpaan ja pitkäikäisimpään ratkaisuun usein päästään vapaan lähdekoodin ohjelmistoilla, joiden ansiosta ohjelmistoista ei synny lisäkuluja. Avoimen koodin ohjelmistot on ilmaisia ladata, käyttää ja päivittää, joten ylläpitokustannukset jäävät edullisemmiksi. Näistä yleisin on WordPress julkaisujärjestelmä, jolla on nykyään merkittävin markkina-asema sisällönhallintajärjestelmien osalta, joilla nettisivut nykyään tuotetaan.

Toinen merkittävä tekijä kotisivujen hintaan liittyen on niiden tekijä. Nettisivujen tekijöitä on moneen junaan, ja onkin tärkeä löytää kohtuullisesti työnsä hinnoitteleva tekijä, joka kykenee toteuttamaan vaatimusten mukaisen saitin helposti. Usein pienen yrityksen kannattaa aloittaa metsästys freelancer-tyyppisistä tekijöistä, joiden hinnat on toiminnan kulurakenteen alhaisuudestakin johtuen edullisemmat. Toki täytyy muistaa että projektin kasvaessa myös vaatimukset ja tarvittava osaaminen kasvaa, joten on siirryttävä isompien pelureiden pöytiin.

Kotisivujen sisältö on yksi mainitsemisen arvoinen asia, johon kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota. Kotisivut tehdään aina sisältöä varten, eikä toisin päin, joten sisältöön kannattaa panostaa. Sisältö on se, joka tuo asiakkaat luoksesi. Toki sivuston ulkoasunkin täytyy olla kunnossa, mutta sisällön merkitystä ei kannata vähätellä, eikä sen kanssa kannata nuukailla. Useimmissa tapauksissa on kannattavinta maksaa ammattilaiselle työstä, ja hankkia kirjoitusapu sisällöntuottajalta, jotta saadaan yrityksen ilmeeseen ja palveluihin sopiva myyvä sisältö. Heikkolaatuinen ja tökerö sisältö voi pahimmassa tapauksessa karkoittaa asiakkaat ja antaa yrityksestä heikkolaatuisen kuvan. Näin kotisivujen halpuutus kostautuu, eikä homma toimi toivotulla tavalla.

Kannattaa siis laittaa asiat tärkeysjärjestykseen heti alusta alkaen, ja hankkia harkiten tehdyt kotisivut jotka tuottavat tulosta. Hintalappua ei kannata tuijottaa liikaa, kunhan pitää huolen että hinta pysyy kohtuullisena ja saadaan edustavat ja toimivat yrityksen kotisivut edullisesti, auttaen yrityksen toimintaa pitkällä aikavälillä.